Πώς να διαλέγετε παιδικά ρούχα για το σπίτι και τον ύπνο Μέρος 1

Συμβουλές αγοράς για παιδικά ρούχα για το σπίτι και τον ύπνο sleepwear rouxa gia ton ipno

Πώς να διαλέγετε πυτζάμες και ρουχαλάκια για το σπίτι, για μωρά που φορούν ακόμα πάνα και παιδάκια ως 36 μηνών

Ανεξάρτητα από την ηλικία των παιδιών, τα ρούχα που φορούν όσο βρίσκονται στο σπίτι, καθώς και την ώρα του ύπνου, πρέπει να είναι βολικά από κάθε πλευρά – που θα αναλύσουμε στη συνέχεια – όσο και άνετα στην εφαρμογή. Τι άλλο πρέπει να εξασφαλίζουν τα ρούχα για το σπίτι (homewear) και τα πυτζαμάκια (sleepwear, pyjamas) ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, καθώς και τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη πριν τις αγορές σας, είναι το θέμα αυτής της ανάρτησης, αλλά και μιας από τις επόμενες που αποτελεί το 2ο μέρος (συνέχεια του παρόντος).

Πώς πρέπει να είναι οι πυτζάμες και τα ρούχα για το σπίτι, για τα μωρά και τα παιδάκια μέχρι 36 μηνών.

Προσοχή στην ποιότητα και στη σύνθεση των ρούχων

Για τα νεογέννητα και τα μωράκια είναι απαραίτητο να επιλέγετε την καλύτερη ποιότητα υφασμάτων από αγνής προέλευσης πρώτες ύλες και υλικά, που είναι απαλά για το ευαίσθητο δερματάκι τους. Τα βαμβακερά εσώρουχα, τα φορμάκια και τα πρώτα τους βαμβακερά πυτζαμάκια είναι μέσα στις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Σας προτείνουμε, μάλιστα, ειδικά γι αυτές τις ηλικίες, να εξετάσετε σοβαρά ως επιλογή και τα βρεφικά και παιδικά εσώρουχα και ρούχα από οργανικό βαμβάκι, όπως αυτά που θα δείτε εδώ.

Υπάρχουν αξεσουάρ που είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τον ύπνο των μωρών

Μιλώντας για νεογέννητα, συμπληρώστε στη λίστα των απαραίτητων αξεσουάρ ύπνου ένα τουλάχιστον βαμβακερό σκουφάκι για τον ύπνο κι ένα ζευγάρι βαμβακερά γαντάκια. Οι κυριότεροι λόγοι είναι δύο. Ο πρώτος είναι η διατήρηση καλής θερμοκρασίας στο μωρό σας, ανάλογα και με την εποχή βεβαίως. Όπως θα ξέρετε τα μωρά δεν έχουν ακόμα την ικανότητα να ελέγξουν την θερμοκρασία του σώματός τους, γι αυτό θα πρέπει οι γονείς με την προσθήκη ή την αφαίρεση ορισμένων ρούχων και αξεσουάρ να διατηρούν την βέλτιστη θερμοκρασία στο μωράκι τους. Ο δεύτερος λόγος είναι για να μην τραυματίζονται στον ύπνο με τα λεπτά, αλλά κοφτερά, νυχάκια τους. Υπάρχει βεβαίως ένα ακόμα αξεσουάρ για τον ύπνο, που τα βρεφάκια το λατρεύουν και είναι το “νάνι”. Τα ηρεμεί, τα βοηθά να κοιμηθούν και τα κάνει να νιώθουν ασφαλή αποτελώντας γι αυτά καλή παρέα.

Ασφάλεια και ευκολία στη χρήση

Τα επόμενα σημεία στα οποία χρειάζεται να δώσετε προσοχή είναι στην ασφάλεια που προσφέρουν τα ρούχα στο μωρό, καθώς και στην ευκολία που προσφέρουν σε εσάς όταν το ντύνετε ή το αλλάζετε. Προτιμήστε κορμάκια, φορμάκια και πυτζαμάκια που κουμπώνουν με σούστες (όχι κόπιτσες και κουμπιά) ή με φερμουάρ. Στα μπλουζάκια και τα φορμάκια καλό είναι να υπάρχουν σούστες και στο λαιμό (στο πλάι ή στην πλάτη) για να ανοίγει το ρούχο και να διευκολύνεστε όταν ντύνετε ή γδύνετε το μωράκι σας για να περνά εύκολα το κεφαλάκι του. Όσο για τα φορμάκια και τα παντελονάκια, θα πρέπει να ανοίγουν ανεξάρτητα, εύκολα και γρήγορα στο κάτω μέρος, ώστε να αλλάζετε την πάνα χωρίς κόπο και χωρίς να χρειάζεται να γδύσετε το μωράκι σας στο πάνω μέρος.

Συνεχίζεται… κάντε click εδώ για να διαβάσετε το 2ο μέρος 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *