Αγοράζοντας παιδικά ρούχα μαζί με τα παιδιά. Βρείτε συμβουλές και βγείτε για ψώνια προετοιμασμένοι

Ψωνίζοντας παιδικά ρούχα με τα παιδιά

Θα έχετε διαπιστώσει μέχρι σήμερα πως οι καλές αγορές παιδικών ρούχων (αλλά και ρούχων, γενικά) εξαρτώνται από αρκετούς παράγοντες και πως σίγουρα δεν είναι μόνο θέμα γούστου και χρημάτων. Οι αγορές για τις οποίες παραμένετε ικανοποιημένοι, ακόμα και όταν περάσει το πρώτο διάστημα ενθουσιασμού, είναι τελικά αυτές που κάνετε όταν επισκέπτεστε ένα ενημερωμένο κατάστημα, όπου έχετε στη διάθεσή σας πολλές επιλογές και όπου σας εξυπηρετούν ευχάριστοι και συνεργάσιμοι άνθρωποι, οι οποίοι γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται και σας καθοδηγούν σωστά. Είναι επίσης οι αγορές που κάνετε όταν η διάθεσή σας είναι “ανεβασμένη”. Και τέλος, καλές αγορές είναι εκείνες που κάνετε όταν είστε καλά προετοιμασμένες και προετοιμασμένοι, καθώς και όταν ξέρετε τι ζητάτε, τι ψάχνετε.

Αυτό είναι και το θέμα μας στη συνέχεια αυτής της ανάρτησης. Μοιραζόμαστε μαζί σας μικρά tips που θα προκαλέσουν όμως τις μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που βγαίνετε για ψώνια με (για) τα παιδιά! Σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο να διαβάσετε κι ένα προηγούμενο άρθρο μας με θέμα “Tips & Συμβουλές προετοιμασίας για αγορές στις εκπτώσεις”, όπου περιλαμβάνονται αρκετά tips, τα οποία θα σας κάνουν expert!

Tips & “συμβουλές επιβίωσης”, ώστε κάθε φορά που βγαίνετε για ψώνια με τα παιδιά να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία

Τα παιδιά έχουν άποψη για τα ρούχα και το στυλ τους

Πρώτο tip είναι να συνειδητοποιήσετε πως το παιδί σας διαμορφώνει από μικρή ηλικία την προσωπικότητά του και το προσωπικό του γούστο και όσο μεγαλώνει, τόσο ισχυροποιείται αυτή η διαφορετικότητα της υπόστασής του. Ανάλογα, λοιπόν, με την ηλικία του παιδιού, θα είναι προς το συμφέρον σας να λάβετε υπόψη το προσωπικό του γούστο και να ακούτε τη γνώμη του, ειδικά όταν πρόκειται για τα ρούχα του. Ρούχο που του αρέσει πραγματικά, θα το φορά με χαρά μέχρι να πάψει να “του κάνει”.

Υπάρχουν αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν πριν βγείτε για ψώνια με τα παιδιά

Για το καθημερινό παιχνίδι μπορείτε να επιλέξετε πιο οικονομικά ρούχα, όμως φροντίστε σε κάθε περίπτωση να είναι καλής ποιότητας. Ειδικά τα παιδικά ρούχα, που φοριούνται συνέχεια και μάλιστα στο παιχνίδι, πρέπει να παραμένουν ανθεκτικά στο συχνό πλύσιμο, στέγνωμα, σιδέρωμα, αλλά κυρίως στις ζαβολιές των μικρών εξερευνητών, ποδοσφαιριστών, αστροναυτών, μαραθωνοδρόμων και ό, τι άλλο υποδύονται συνήθως τα παιδιά όταν παίζουν. Προετοιμαστείτε, λοιπόν, πριν βγείτε για ψώνια, ελέγχοντας την ντουλάπα στο παιδικό δωμάτιο και σημειώστε τι είδους ρούχα θα πρέπει να αναζητήσετε.

Η δοκιμή είναι αυτή που πείθει

Πριν αποφασίσετε την αγορά παιδικών ρούχων, πρέπει να ελέγχετε τη ραφή τους, την ετικέτα τους, ώστε να ενημερώνεστε για την προέλευση και τη σύνθεσή τους, καθώς και να βεβαιώνεστε για την σωστή εφαρμογή τους. Γι’ αυτό, στην ιδανική εκδοχή είναι καλό να έχετε μαζί και το παιδί σας. Το δοκιμαστήριο στο LimonetiKids είναι ένα πολύχρωμο σπιτάκι, όπου τα παιδιά τρελαίνονται να δοκιμάζουν ρούχα. Αν, όμως, κάποια φορά δεν γίνεται να είναι μαζί σας το παιδί, θα πρέπει να του δοκιμάσετε τα ρούχα μόλις επιστρέψετε στο σπίτι, πριν αφαιρέσετε τις ετικέτες και εντός του χρονικού διαστήματος που έχετε δικαίωμα να αλλάξετε ένα ρούχο.

Ο χρόνος και η διάθεση είναι παράγοντες που πρέπει να έχετε με το μέρος σας όταν ψωνίζετε παιδικά ρούχα

Θα πρέπει να έχετε αρκετό διαθέσιμο χρόνο, να έχετε αποφασίσει πώς και πού θα κινηθείτε και να είστε ξεκούραστες και ξεκούραστοι. Το ίδιο ξεκούραστα πρέπει να είναι και τα παιδιά, αν είναι μαζί σας. Θυμηθείτε πως η διάθεση παίζει τεράστιο ρόλο και εσείς θέλετε κοντά σας ένα ευδιάθετο, χαρούμενο παιδί που διασκεδάζει αγοράζοντας τα καινούρια του ρούχα. Γι’ αυτό προγραμματίστε σωστά και μην δεσμεύσετε εκ των προτέρων χρόνο για κάποια άλλη δραστηριότητα την  μέρα που πρόκειται να βγείτε για ψώνια. Το “θα πεταχτούμε  μετά το σχολείο να πάρουμε αθλητικές φόρμες και μετά θα σε πάω στα Αγγλικά” δεν είναι καθόλου καλή ιδέα!

Υπάρχουν τρόποι για να μένει το ηθικό ακμαιότατο όταν είστε για ψώνια με τα παιδιά

Καλό είναι να έχετε μαζί σας μερικά snacks, που θα σας δώσουν ενέργεια, θα ανεβάσουν την ψυχολογία σας και θα σας “χαρίσουν” περισσότερο χρόνο για shopping πριν κάνετε μια γενναία στάση σε κάποιο cafe ή εστιατόριο. Τα snacks θα βοηθήσουν και τα παιδιά να έχουν περισσότερη υπομονή και να είναι ακόμα πιο συνεργάσιμα. Φυσικά, το νερό δεν λείπει ποτέ από την τσάντα μιας μαμάς ή ενός μπαμπά, ενώ ανάλογα με την ηλικία του παιδιού υπάρχουν κι άλλα απαραίτητα που επίσης δεν πρέπει να λείπουν όταν είστε έξω με το παιδί. Φροντίστε λοιπόν να έχετε μαζί σας ό, τι χρειάζεστε για να παραμένει το παιδί σας χαρούμενο και ικανοποιημένο.

Φερθείτε έξυπνα εκ των προτέρων και θα παίζετε στα δάχτυλα τις αγορές παιδικών ρούχων

Πριν ξεκινήσετε για ψώνια σιγουρευτείτε για το νούμερο που ταιριάζει αυτή τη στιγμή και τους επόμενους μήνες στο παιδί σας και φυσικά ιεραρχείστε τις αγορές σας, ώστε να ξέρετε ακριβώς τι ψάχνετε και με ποια σειρά.

Extra Tip: Στην περίπτωση που βγείτε για ψώνια χωρίς να έχετε μαζί το παιδί, μια καλή ιδέα είναι να έχετε μαζί σας κάποια από τα ρούχα του, που του ταιριάζουν αυτή την περίοδο. Έτσι, αν πρέπει να αγοράσετε για παράδειγμα ένα καινούριο πουκάμισο, πέρα από το νούμερο, θα σας βοηθήσει επιπλέον η σύγκριση με το πουκάμισο που θα έχετε μαζί σας 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *