Λίγα λόγια για το οργανικό βαμβάκι

Το οργανικό βαμβάκι (organic cotton) μπήκε στη ζωή μας δυναμικά τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη του ανθρώπου να στρέψει πάλι την προσοχή του στα αγνά προϊόντα, στις βιολογικές καλλιέργειες, σε τρόπους επεξεργασίας που δεν απαιτούν χρήση χημικών ουσιών και επικίνδυνων βαφών, στην προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος, στην υγεία των ανθρώπων.

Το οργανικό βαμβάκι (ή αλλιώς βιολογικό βαμβάκι) καλλιεργείται με σύγχρονες μεν μεθόδους, χωρίς όμως επιβαρυντικά φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα και είναι απαλλαγμένο από πολλά χημικά και τοξικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία του συμβατικού βαμβακιού. Έτσι, το οργανικό βαμβάκι είναι φιλικό προς το δέρμα των ανθρώπων και ειδικότερα των μωρών και των παιδιών, που είναι πιο ευαίσθητο, καθώς επίσης και ασφαλές για την υγεία του ανθρώπου συνολικά και βεβαίως του περιβάλλοντος.

Η παραγωγή του οργανικού βαμβακιού ελέγχεται και πιστοποιείται από διεθνείς οργανισμούς σε κάθε στάδιο, το ίδιο και τα ρούχα που παράγονται από οργανικό βαμβάκι . Οι εταιρείες που παράγουν και εμπορεύονται ρούχα από οργανικό βαμβάκι, ακολουθούν συγκεκριμένες διαδικασίες και πρακτικές, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα στο τελικό προϊόν. Ο Παγκόσμιος Φορέας Πιστοποίησης GOTS (Global Organic Textile Standard) είναι μάλιστα αυτός που πιστοποιεί την τήρηση όλων των ορθών πρακτικών για την παραγωγή ρούχων από οργανικό βαμβάκι, των αξιόπιστων εταιρειών Piccalilly και Tukutuno με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Στο LimonetiKids διαθέτουμε βρεφικά και παιδικά ρούχα από οργανικό βαμβάκι και σε όλα αναγράφονται οι σχετικές πιστοποιήσεις στις συνοδευτικές ετικέτες, κι έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι για το προϊόν που αγοράζετε.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω σύντομο ενημερωτικό βίντεο του GOTS τις διαδικασίες και τα στάδια ελέγχου που περνά το οργανικό βαμβάκι από την παραγωγή του μέχρι τη παραγωγή του τελικού προϊόντος – ρούχου.

Οι καταναλωτές με οικολογική συνείδηση και εκείνοι που γενικότερα προσέχουν την υγεία, το περιβάλλον, τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και των εργαζομένων, αυξάνονται διαρκώς και δίνουν όλο και περισσότερο σημασία στις πρώτες ύλες και στις μεθόδους επεξεργασίας και παραγωγής των ρούχων.

Ο συνδυασμός ενημερωμένων και ευαισθητοποιημένων καταναλωτών, αποτελεσματικών οργανισμών πιστοποιήσεων, αξιόπιστων παραγωγών βαμβακιού και κατασκευαστών ρούχων, καθιστά το οργανικό βαμβάκι και τα ρούχα από οργανικά βαμβάκι μια ασφαλή επιλογή. Ειδικά για τα μωρά, τα παιδιά και γενικότερα ανθρώπους με ευαίσθητο δέρμα, αλλεργίες και δερματικές καταστάσεις που πρέπει να φροντίζουν.

Δείτε πιο κάτω μερικά ρούχα από οργανικό βαμβάκι, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από το e-shop μας. Εφόσον προορίζονται για δώρο, μην παραλείψετε να τσεκάρετε την επιλογή “Συσκευασία Δώρου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *